WAAROM PAARDRIJDEN? 

 

1. Om het gunstige psychologische effect: zowel kinderen als volwassenen putten zelfvertrouwen uit het bewijs dat zij kunnen meedoen aan een sport, die anders alleen voor validen is weggelegd.

 

2. Om de fysieke voordelen: doordat het paard het evenwicht verschaft, kunnen bepaalde oefeningen worden geprobeerd die anders moeilijk zouden zijn. Bij een poging een goede zithouding te verkrijgen, kunnen te korte spieren verlengd (gerekt) en andere spieren getraind worden.

 

3. Om de sociale voordelen: je komt in contact met anderen, met normaal actieve volwassenen en jongeren met een normale oriëntatie, die niet dagelijks met gehandicapten omgaan. Samen hebben wij een gemeenschappelijk aanknopingspunt: HET PAARD. Dit geeft nieuwe bronnen van contacten.

 

4. Om de recreatieve kant: net als ieder ander in je vrije tijd deelnemen aan het groepsleven. Gewoon een hobby hebben, die je voor je plezier doet. Voor mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen zijn er mogelijkheden bij de Balansruiters.

 

Heeft u belangstelling? Stuur ons een email via secretariaat@balansruiters.nl.